Tondach pridobil ekskluzivno naročilo za strehe olimpijskega mesta Soči

Tondach je pridobil naročilo za dobavo strešnih elementov za olimpijski projekt “Soči 2014” - “Gornaja Karusel” z okrog 160.000 m² strešnih površin.Skupina Tondach Gleinstätten AG je pridobila naročilo za dobavo strešnih elementov za olimpijski projekt “Soči 2014” - “Gornaja Karusel” z okrog 160.000 m² strešnih površin.

Strehe v izmeri okrog 160.000 m² bodo pokrite z različnimi TONDACH® strešniki vključno z optično usklajenim TONDACH® programom dodatnih elementov (kap, sleme, slemenski grebeni, snegobrani itd.). Glavne strešne površine na nadmorskih višinah med 540 in 960 metri bodo pokrite s strešnikom TONDACH® Venus v dveh različnih barvnih odtenkih. Strešnik v formatu 29 x 48,5 cm odlikujejo neminljiva eleganca, izbočena oblika in funkcionalnost. S porabo 11 kosov na m² omogoča ta proizvod tudi učinkovitost pri polaganju.

Za manjše in razigrane strehe se je glavni arhitekt odločil za TONDACH® Bobrovec. Ta TONDACH® strešnik omogoča kreativne rešitve (pokrivanje kupol in stolpičev), zaradi dvojnega prekrivanja pa zagotavlja dodatno zaščito ob ekstremnih vremenskih pogojih.

Tondach® inovacija - ekskluzivni razvoj površine strešnikov za projekt Soči.

Strešnik Tondach® Venus engoba RV3Strešnik Tondach® Venus engoba RV4Tondach® proizvod Venus v barvi engobe RV3 in RV4 je bil razvit v več korakih v dogovoru z ruskim timom arhitektov, glavnim izvajalcem del in krovcem. Gre za mešanico zeleneih, rumenih in sivih odtenkov, ki jih s posebnim postopkom žgejo na strešnik. Barva strehe tako daje vtis mirne in harmonične slike z mediteranskim pridihom. Ob tem bo na hrbtni strani strešnika edinstven odtis “Soči 2014”.

Skupina Tondach Gleinstätten AG je pridobila naročilo za dobavo strešnih elementov za olimpijski projekt “Gornaja Karusel” gre za enega največjih razvojnih projektov v gorski pokrajini “Krasnyja Polyana” v okviru zimskih olimpijskih iger 2014. Projekt obsega športni in turistični kompleks vključno z olimpijskim medijskim središčem, ki naj bi bil dokončan do konca 2013. Kompleks sestavljajo stanovanjske zgradbe, počitniške hiše, športni in turističi centri, butiki, hoteli, restavracije in medicinski center. Na površini 580 tisoč m² bo nastalo okrog 1.780 namenskih kapacitet kategorij od 3 do 5 zvezdic. Celotna investicija znaša 850 mio € in bo po potrebi vlade izvedena pod nadzorom Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Mag. Martin Olbrich Prok. TONDACH Gleinstätten AGDo podpisa pogodbe je prišlo 14, marca 2011. Gradbena dela na tem projektu potekajo že od septembra 2010 in bodo po načrtu končana do konca leta 2013. Projekt financira investitor, katerega lasniki so državne banke, mesto Soči in pokrajina Krasnodar.

V obdobju 6 mesecev je bilo za to razvitih 6 različnih površinskih barv in dizajnov. Prekrivanje vzorčnih površin je bilo vedno znova izvedeno z namenom približevanja pričakovanjem projektne ekipe, dokler ni končno nastal »TONDACH® Soči proizvod« in je bila pogodba lahko podpisana.

Kratek portret skupine TONDACH Gleinstätten AG

TONDACH Gleinstätten AG s sedežem v kraju Gleinstätten (Steiermark) zaposluje širom Evrope okrog 2.400 sodelavcev v 34 tovarnah v 11 državah. Kot vodilni ponudnik opečnih strešnikov v srednje in vzhodnoevropskih državah zagotavlja letno proizvodnjo pribl. 350 mio kosov strešnikov (kar ustreza pribl. 28 mio m2 streh) in pribl. 125 mio kosov zidnih
opek.
V letu 2010 je skupina dosegla okrog 181 mio € prometa (prejšnje leto 199 mio €). TONDACH Gleinstätten AG pri tem stavi na lokalni menedžment, najnovejše tehnologije in inovativno produktno politiko.

Strešniki Tondach® Venus engoba RV3Strešniki Tondach® Venus engoba RV4

Olimpijsko gradbišče Soči

Rusko črnomorsko zdravilišče Soči bo leta 2014 na zimskih olimpijskih igrah gostilo športnike iz vsega sveta. Do takrat jih čaka še veliko dela. Ne le športne objekte, potrebno je zgraditi in posodobiti prometno infrastrukturo, proizvodnjo energije, telekomunikacijske povezave kot tudi gostinske in hotelske objekte. V novem sijaju se bo pokazala tudi regijska prestolnica Krasnodar. Na olimpijskih gradbiščih dela okrog 200 gradbenih podjetij ter 100 projektantskih in inženirskih družb. Dela opravlja okrog 30.000 delavcev.

Olimpijske igre so prestižni projekt nacionalnega in mednarodnega pomena. Ustrezno temu so zelo visoki tudi zneski namenjeni za investicije – okrog 9 milijard €. Od projekta bo imela koristi celotna regija, saj bo mesto domačin zimskih olimpijskih iger 2014 in svetovnega prvenstva v nogometu leta 2018. Poleg tega bi naj mesto Soči postalo tudi prizorišče Velike nagrade Rusije v Formuli 1.