55. sejem dom na Gospodarskem razstavišču

55. sejem dom na Gospodarskem razstavišču

V Ljubljani bo od 8. do 13. marca potekala velika mednarodna sejemska predstavitev novosti in trendov na področju gradbeništva, stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, notranje opreme, varovanja in urejanja okolice. Za vse, ki prenavljate, gradite ali pa to načrtujete bodo v sklopu sejma dom potekala brezplačna svetovanja strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK, Eko sklada in ENSVET.

Na sejmu bodo prodajlaci in zastopniki strešnih kritin in strešnih dodatkov predstavili najnovejše (celoletne oz. stalne) akcijske ponudbe...

Izkolristite obisk sejma za primerjavo posameznih strešnih kritin, posameznih strešnikov, različnih vrst kritin in strokovne predstavitve razstavljalcev.

Razstavni program je objavljen na spletni strani Gospodarskega razstavišča / Sejem dom.

Uredništvo nastrehi.net

48. MOS Mednarodni sejm obrti in podjetništva

48. MOS Mednarodni sejm obriti in podjetništva

Več kot 1500 razstavljavcev iz 38 držav na sejmu MOS 48. od 8. do 13. septembra 2015

Strešne kritine bodo predstavljene v hali J (šotor) levo od glavnega vhoda.

Velik povdarek sejma in predstavitev je namenjen učinkoviti rabi energije in okolju prijaznim izdelkom.

Obiskovalcem 48. MOS bodo brezplačne nasvete o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije posredovali neodvisni energetski svetovalci mreže ENSVET. Vsak dan bodo za individualna svetovanja obiskovalcem sejma na voljo štirje energetski svetovalci, ki bodo izvedli še posebna predavanja. Med drugim bo govora o načrtovanju in gradnji sodobne ekološke pasivne hiše, načrtovanju energijsko učinkovitih stanovanjskih novogradenj, predstavljen bo primer sanacije starejše družinske hiše in primeri energijsko učinkovitih novogradenj iz lesa ter prenova stavb z uporabo lesa. Predstavljena bo energijsko učinkovita razsvetljava za stanovanjske stavbe, učinkovita raba in varčevanje z električno energijo, ekonomika energentov in doba vračanja, enostavni energetski ukrepi, pa tudi male čistilne naprave in sodobni načini prezračevanja hiš. Možnosti financiranja energijske prenove doma iz virov SID banke za fizične osebe bodo predstavili predstavniki banke.

Sejem DOM 2013

Sejem DOM 2013Tudi če ne gradite, ne nameravate graditi, je dobro biti obveščen in seznanjen z novostmi na področju gradbenih materialov, izolacij, strešnih kritin, ogrevanja, ekološke gradnje…

Ko se bo v Sloveniji politika nehala ukvarjat sama s seboj in bo ustvarila boljšo gospodarsko klimo se bo spet pričelo graditi, investirati in takrat vam bodo prav prišle vse informacije in znanje, katerega si boste med časom krize pridobili.

Lažje se boste odločili in izbrali kvaliteten material in ugodno ponudbo za gradnjo, obnovo ali posodobitev objektov.

Na sejmu DOM je vsako leto organiziranih veliko brezplačnih svetovanj, predavanj in delavnic, katere je pametno obiskati. Najavljeno je tudi brezplačno energetsko svetovanje za občane… glede na vedno višje cene energentov in posledično položnic, velja razmisliti o alternativah in … verjamemo, da bodo znali predstaviti načine za manjšo porabo energije za ogrevanje.

Sejem DOM 2013 - od 12.-17. marca 2013 na Gospodarskem razstavišču.

Najbolje bo, da se odpravite peš ali z avtobusom, kajti parkirišča bodo kljub krizi in visokim cenam polna. Izkoristite popuste za vstopnice…

Urednišvo nastrehi.net

45. Mednarodni obrtni sejem MOS v Celju

45. Mednarodni obrtni sejem v CeljuSejem najbolj podjetnih, inovativnih, pogumnih in sposobnih preživetja na slovenskem trgu...

Na sejmu MOS se bodo med 12.09. in 18.09.2012 predstavili tudi proizvajalci in uvozniki strešne kritine, sekundarne kritine, strešnih oken in strešnih dodatkov. Predstavila se bodo podjetja, ki so uspela preživeti surove razmere na trgu, zlom gradbenega sektorja in imajo cenovno in kvalitetno konkurenčno ponudbo.

Obisk na sejmu izkoristite za zbiranje informacij in svetovanje s strani pooblaščenih uvoznikov. Pozorni bodite predvsem na določene zavajujoče informacije glede posameznih imen in opisov modelov strešne kritine in njihove kvalitete, avtentičnosti…

Veliko razstavljalcev na sejmu ponuja dodatne popuste na strešno kritino in ostale dodatke, zato je to pravi trenutek za vse tiste, ki še niso poskrbeli za svojo streho.

Vidimo se na sejmu!

Uredništvo na strehi.net

Nekaj utrinkov s Sejma DOM 2012 – »Ključne rešitve«

Sodobni trendi – zelena gradnja in tehnologije, so letos še bolj povdarili pomembnost izrabe naravnih virov in »pametno« gradnjo (povdarek na izolaciji strehe in fasade).

Razlog je na dlani - cene energentov se iz meseca v mesec dražijo, kar posledično pomeni vse večje stroške za nas, stanujoče v hišah ali stanovanjih. V Sloveniji ne moremo govoriti o »odgovornosti« do čezmerne porabe energije za ogrevanje v zimskem času. Nimam občutka, da se večina zaveda zakaj so zneski na položnicah tako visoki. Rešitev niso delilniki toplote, ki so po nekem neznanem razlogu (ali znanem, ker so očitno bili pisani na kožo nekaterim izvajalcem) pristali na grelnih telesih (po domače radiatorjih) v večstanovanjskih objektih. Zakaj država ni obrnila scenarij in najprej poskrbela za »podporo« pri izolaciji fasad in streh, zamenjavi oken .... Namreč, stanovalci večstanovanjskih objektov plačujejo iz svojega žepa v rezervni sklad, ki se polni prepočasi (prepočasne so tudi obnove na objektih) in vsako leto ista pesem – visoki stroški ogrevanja oz. hlajenja.

Da se vrnemo dogajanju na Sejmu DOM. Za vse tiste, ki bodo gradili ali obnavljali so bila na voljo brezplačna svetovanja (Gradbeni inštitut ZRMK, projekt Ensvet) – načrtovanje energijsko učinkovite hiše, toplotna izolacija, racionalna raba energije ...

Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem LOS 2012

Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem LOS 2012Vsebinski poudarki LOS 2012

LOS 2012 je razdeljen na več delov in je namenjen poslovni in širši javnosti. V prodajnem delu sejma, ki ima letos še večji poudarek, obiskovalci lahko kupujejo izdelke obrtnikov in podjetnikov z ugodnimi sejemskimi popusti, v razstavnem delu pa si jih ogledajo. Na t.i. Ulici obrti je predstavitev oziroma promocija obrtnih poklicev za širšo javnost, predvsem pa za vse tiste mlade, ki se odločajo za svoj poklic oziroma bi se kot iskalci zaposlitve ali brezposelni radi prekvalificirali. Kot vemo, je prav obrt tista, ki v gospodarsko nezavidljivih razmerah številnim zagotavlja eksistenco ter tako kot malo podjetništvo odločilno prispeva h konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Continue Reading