Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem LOS 2012

Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem LOS 2012Vsebinski poudarki LOS 2012

LOS 2012 je razdeljen na več delov in je namenjen poslovni in širši javnosti. V prodajnem delu sejma, ki ima letos še večji poudarek, obiskovalci lahko kupujejo izdelke obrtnikov in podjetnikov z ugodnimi sejemskimi popusti, v razstavnem delu pa si jih ogledajo. Na t.i. Ulici obrti je predstavitev oziroma promocija obrtnih poklicev za širšo javnost, predvsem pa za vse tiste mlade, ki se odločajo za svoj poklic oziroma bi se kot iskalci zaposlitve ali brezposelni radi prekvalificirali. Kot vemo, je prav obrt tista, ki v gospodarsko nezavidljivih razmerah številnim zagotavlja eksistenco ter tako kot malo podjetništvo odločilno prispeva h konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Na Ulici obrti bodo predstavljeni poklici: gastronom hotelir, pek, slaščičar, kozmetik, slikopleskar, pečar – polagalec keramičnih oblog, zidar, izvajalec suhomontažne gradnje, polagalec talnih oblog, zlatar, inštalater strojnih inštalacij, avtoserviser, avtokaroserist in optik.

Vse dni sejma bo potekalo energetsko svetovanje za gospodinjstva. Nasvet o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije bo v pomoč vsem, ki razmišljajo, kako svoja sredstva učinkovito in dolgoročno ustrezno uporabiti pri gradnji ali obnovi hiše, stanovanja ali naprav. Razmislek o rabi energije se dolgoročno obrestuje, saj cene energije nezadržno rastejo. Z  brezplačnimi nasveti bodo pomagali zmanjšati stroške za energijo in povečati zadovoljstvo in ugodje bivanja.

Nastajanje vrhunskih rokodelskih izdelkov si bodo obiskovalci lahko ogledali na prodajnih stojnicah domače in umetnostne obrti v dvorani C, kjer si bodo po svojih željah določen izdelek tudi naročili. Nastajali bodo vrhunski izdelki iz področja umetnostnega oblikovanja stekla, rezbarstva, poslikave svile, kvačkanja, rezbarstva, lectarstva in medičarstva ter umetnostnega kovaštva.

Pomemben segment je razstava obrti in podjetništva po dejavnostih, od poslovnih storitev, opreme ter podpore za podjetnike in obrtnike do ureditve poslovnih objektov, varčevanja z energijo, avtomatizacije, robotike in mehatronike, logistike in embalaže, živilskega in gostinskega programa, lepote, nege in prostega časa.

Razstavni program v 12 sklopih

 1. Poslovne storitve – podpora podjetnikom in obrtnikom
 2. Poslovne storitve in oprema – za učinkovitejše poslovanje obrtnikov in podjetnikov
 3. Ureditev objektov in okolice
 4. Notranja oprema za poslovne prostore
 5. Varčevanje z energijo
 6. Skrb za okolje
 7. Stroji in oprema za les in kovino
 8. Avtomatizacija, robotika in mehatronika
 9. Logistika in embalaža
 10. Delovna zaščita
 11. Živilski in gostinski program
 12. Lepota, nega in prosti čas